Home | Over ons | Contact | Locatie taxatie | info@dejongklassiekertaxaties.nl
MENU

NSU Ro 80 Auto van het jaar 1967

Een paar maanden geleden moest ik een bijzondere auto taxeren en wel een NSU Ro 80. Ruim 37000 stuks NSU Ro80geproduceerd tussen 1967 en 1977.  Min of meer de eerste produktie personenauto met een wankelmotor. De carrosserie was ook voor die tijd heef vooruitstrevend. Deze auto, die in 1967 werd gekozen tot Auto van het jaar, was nog in handen van dezelfde familie zodat de datum van de tenaamstelling als deel II nog steeds dezelfde waren. Hij werd afgeleverd in 1968 en in 1969 op naam gezet.

De huidige eigenaar heeft als kind nog achterin bij opa meegereden, later bij zijn vader en nu rijdt hij er zomers regelmatig mee. Opa of zoals we dat hier in Friesland zeggen pake, was dealer van NSU en verkocht voornamelijk tweewielers van dit merk. Later ook auto's en weer later het merk Audi die NSU overnam.

Over historie gesproken! Alle aankoopbescheiden, een bijzondere schaal met daarin de Ro 80 gegraveerd is er nog ! Onlangs is de motor van de NSU door een wankelspecialist geheel gedemonteerd en daar waar nodig gereviseerd. Er was goed te zien dat e.e.a. nog helemaal origineel was. Ook het lak- en plaatwerk en het interieur is grotendeels origineel. En ik mocht nog even een rondje er mee rijden. Een geweldige ervaring, semi-automaat en een turbine-achtig geluid. Over drie jaar hoop ik deze bijzondere NSU bij de hertaxatie weer te zien. Dan is hij precies 50 jaar bij dezelfde familie.

Taxatie nodig?

bel dan om een afspraak te maken

06 5317 2665

Taxatie aanvragen

Ook voor offerte meerdere auto's en/of voor taxatie op locatie

Register Klassieker Taxateur W. de Jong

Lid Federatie Taxateurs Makelaars Veilinghouders TMV (door Hobéon SKO gecertificeerd) Lid Federatie Historische Automobiel- en Motor- fietsclubs FEHAC.

Taxateurs Makelaars en Veilinghouders

Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclub