Een legende, betreffende de naam ‘Jeep’, is de volgende:

“Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de ‘Jeep’ vrij goed ingeburgerd in Europa. Een Jeep werd al snel overal en door iedereen voor allerlei doeleinden ingezet zonder dat het voertuig echt in de problemen raakte. Ook wat het onderhoud betrof was elementaire autotechniek al genoeg om het ding rijdende te houden. Vandaar wellicht de volgende parafrase op het woord ‘Jeep’: ‘J’ust ‘E’nough ‘E’lementary ‘P’arts.”
Een andere parafrase op het woord ‘jeep” luidt “Je Eerste Echte Paard”. Deze verwijst naar het feit dat de Jeep in de eerste plaats voor zwaarder werk ingezet werd, waardoor men er weleens naar verwijst als “werkpaard”.

Automerk

Na de oorlog ging Willys door met het produceren van de Jeep voor het leger. Men produceerde in 1947 de Jeep Jeepster, wat men een vroege voorloper van de SUV kan noemen; het was een auto met het uiterlijk van een Jeep maar met een conventionele achterwielaandrijving. Omdat Willys druk was met de productie voor het leger, werd de productie van de Jeepster stopgezet. Jeep is onderdeel van Chrysler.

In de tussentijd zijn er ook Jeeps gebouwd door:
Kaiser
AMC
Renault

Huidige modellen voor de Europese markt

Jeep Cherokee
Jeep Compass
Jeep Grand Cherokee
Jeep Patriot
Jeep Wrangler

Interessante links