Hieronder wordt beschreven en getoond hoe wij te werk gaan  als wij uw klassieke auto (classic car) taxeren. Uiteraard geldt het ook voor  het taxeren Oldtimer, youngtimer en speciale auto’s. Alleen vrachtwagens taxeren doen we niet op de brug uiteraard. En grotere campers taxeren is ook zonder brug.

Stap 1 Voertuig opname

Alle gegevens worden genoteerd zoals kilometerstand, soort interieur, accesoires, enz. Er worden daarna ook foto’s gemaakt van buiten, binnen en de motorruimte.

Stap 2 Voertuig opname

Daarna wordt de auto op de hefbrug gereden. Voor een goed beeld een belangrijk hulpmiddel. Tot nu toe is gebleken dat cliënten deze wijze van taxeren op prijs stellen.

Stap 3 Voertuig opname

Op de hefbrug wordt de staat van de auto goed bekeken. Dit is belangrijk om de juiste taxatiewaarde vast te stellen.

Stap 4 Voertuig opname

U als klant krijgt zo mooi even de gelegenheid om onder de auto te kijken en krijgt  een aantal tips mee waar er nog  aandacht aan de auto geschonken moet worden.

Stap 5 Voertuig gegevens doornemen

Als alle technische zaken rondom de auto zijn genoteerd en bekeken, wordt op kantoor met u de  belangrijkste zaken doorgesproken die voor een juiste waardevaststelling nodig zijn.

Stap 6 Voertuig gegevens doornemen

Niet alleen het bouwjaar en type maar ook de originaliteit, herkomst en historie worden uitgebreid onder de loep genomen. Na een restauratie wordt door ons altijd gevraagd en gekeken naar een fotoverslag met reparaties/restauratie aan het plaatwerk en interieur, rekeningen van onder meer motor- en versnellingsbakrevisie etc.