De Morgan Motor Company is een Brits autofabrikant. Het bedrijf werd opgericht in 1910 door Harry Frederick Stanley Morgan, algemeen bekend als “HFS” en het bedrijf werd door hem geleid  tot aan zijn dood, 77 jaar oud, in 1959.  Peter Morgan, de zoon van HFS, leidde het bedrijf tot een paar jaar voor zijn dood in 2003. Het bedrijf wordt momenteel geleid door Charles Morgan, de zoon van Peter Morgan.
Morgan is gevestigd in Malvern Link, een gebied van Malvern, Worcestershire en biedt werk aan 163 mensen. Morgan heeft 640 auto’s geproduceerd in 2007. Alle auto’s worden geassembleerd met de hand. De wachtlijst voor een auto is ongeveer een tot twee jaar, maar de wachtlijst is niet meer zo hoog als tien jaar geleden.
Het bezoekerscentrum en het museum biedt een rondleiding door de fabriek en tentoonstellingen geven de geschiedenis weer van het bedrijf van het begin tot de dag van vandaag. Je ziet de ontwikkelingen in de auto-technologie, en een tentoonstelling van auto’s.

De eerste auto’s waren two seaters  of four seaters  drie-wielers, en worden daarom beschouwd als cyclecars. Driewielige voertuigen vermeden de Britse belasting omdat de auto’s worden geclassificeerd als motorfietsen. Door de concurrentie van kleine auto’s als de Austin 7 en de oorspronkelijke Morris Minor, die met een vergelijkbare prijs, een beter comfort boden, maakten de  cyclecars minder aantrekkelijk.

Interessante links

www.morgan-motor.co.uk

Morgan Sports Car Club Holland : www.mscch.nl

Importeur in Nederland van Morgan : www.morgan-cars.nl