Onlangs kwam voor de taxatie de Volvo  PV 544 Sport, voorheen de EE-84-58 nu weer met het originele nummer HJ-60-44. Dit was onze eerste Volvo gekocht in 1972 in Kampen. Na restauraties en vele reizen in binnen- en buitenland verdween deze na verkoop in 1980 vrij snel uit beeld.

Zo rond 2005/2006 vroeg ik mij af of de EE-84-58 nog zou bestaan. En ja hoor het kenteken was nog steeds bekend bij de RDW, Weliswaar nu geschorst. Na wat telefoontjes links en rechts kwam ik erachter wie de huidige eigenaar was. April 2006 waren we onderweg van Woensdrecht naar huis, hadden tijd over en besloten de huidige eigenaar Simon Nijenhuis in ‘t Harde met een bezoek te verrassen. Arjen, onze zoon was die dag plechtig beëdigd bij de Luchtmacht en ook dochter Annet was mee. Dus stonden wij met zijn vieren ’s middags onverwachts voor de deur. Inderdaad hij was de eigenaar van de 544 en bezig met de restauratie. Of we dat wilden zien? Op naar de hobbyclub. Daar stond het restauratieobject. De foto spreekt voor zich.

Toen wij de auto kochten had deze een vervangingsnummer uit de EE serie. De eigenaar waar wij de Volvo in 1972 van kochten was namelijk de kenteken papieren kwijt geraakt. Ik had daar via de toenmalige Volvo dealer Pier Brouwer uit Kuinre al van gehoord. Deze had de auto destijds nieuw afgeleverd met nummer HJ-60-44.

Het oude, originele nummer terug krijgen was destijds in de jaren tachtig geen mogelijkheid. Nu dankzij de FEHAC wel. Met de originele stamkaart die zoon Henk Brouwer nog steeds had en het originele chassis- en motornummer kreeg de katterug het “nieuwe-oude” kenteken terug. Perfect!  Voor de verzekering moest de PV544 nog worden getaxeerd en deze taxatie werd mij als register en beëdigd taxateur gegund. Fantastisch. Zoon en dochter gewaarschuwd en deze wilden ook graag de oude bekende weer in goede welstand terug zien. Van Arjen bestond nog een foto dat hij op de bumper stond als 3 jarige toen wij nog in Gauw woonden.

Zijn zoon Tygo lijkt sprekend op hem dus die hebben nu maar gefotografeerd als ook Arjen zelf.